Het originele recept is afkomstig van de website sla.nl, zie ook bronvermelding. Dit gerecht is lekker op diverse sla soorten en er kan mee gevarrieerd worden.

Ingrediënten

Porties: 2 personen

  • 6 eetlepels olie (slaolie, lijnolie of olijfolie)
  • 2 eetlepels azijn
  • 1 theelepel dijonmosterd
  • 1 theelepel honing
  • Zout en peper

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5 minuten

  1. Roer het zout door de azijn (het zout lost erg moeilijk op in de olie).
  2. Voeg de olijfolie toe en roer tot je een mooi glad mengsel krijgt.
  3. Voeg nu mosterd en vloeibare honing toe en roer het tot de ingrediënten een geheel vormen..
  4. Belangrijk is om nu goed te proeven!
    Sommige azijn is veel zuurder dan andere en hetzelfde geldt voor mosterd.
    Breng indien nodig op smaak of pas de verhouding aan afhankelijk van de ingrediënten.
    De vinaigrette is nu klaar voor gebruik.
  5. Mengen hem met een lekkere frisse krop (ijsberg)sla.
  6. Je kunt het recepter ook 1 uur van te voren maken en varieren met andere ingredienten zoals balsamico azijn, tijm, citroen of limoensap. 

Eet smakelijk!

 

Bron: http://www.sla.nl/recepten/vinaigrette/ 

 

Terug naar index recepten