Blog 2e Wereld Oorlog

2e
Wereld Oorlog

Blog 2e Wereld Oorlog.

Verken de geschiedenis van menselijk conflict en ontdek de onuitwisbare impact van de Tweede Wereldoorlog via van plekken die ik bezocht heb.

In de voetsporen van Band of Brothers

Op zaterdag 15 juni 2024 ben ik samen met Werner naar Eindhoven gereden. We gingen samen In de voetsporen van Band of Brothers treden via een dagtour georganiseerd door Battlefields Tours.

Bezoek Tankbarriers - Bocholtz - Vetschau - 03-12-2022

Via de website www.tracesofwar.nl was ik op zoek gegaan naar tankbarriers (tankversperringen) in de buurt van Hoensbroek, ik kwam erachter dat deze tankbarriers dichter bij huis waren dan ik dacht.

Bezoek Bunker 203a - Vetschau (D) - 03-12-2022

Via de website www.tracesofwar.nl was ik op zoek gegaan naar tankbarriers (tankversperringen) in de buurt van Hoensbroek, ik kwam uiteindelijk deze bunker tegen in Vetschau, net over de grens bij Bocholtz en bij Aken.

Bezoek aan Fort Eben-Emael (B) - 25-02-2023

Op zaterdag 25 februari 2023 ben ik naar Fort Eben Emael afgereisd. Mijn beste kameraad was hier naar toegelokt en wist niet dat hij een privérondleiding zou krijgen samen met enkele vrienden, waaronder ik. Dit ter gelegenheid van zijn 50 jarige verjaardag.

Nuts weekend 2022 - De slag om de Ardennen (B) - 11-12-2022

In het weekend van 9 t/m 11 december 2022 werd HET NUTS weekend gorganiseerd, dit ter nagedachtenis aan de 78e jubileum van de Slag om de Ardennen (ook wel bekend als The Battle of The Bulge). Op zaterdag 10 december ben ik naar Bastogne (Bastenaken) gereden. 

Bezoek aan Ludendorffbrug - Remagen (D) - 27-05-2017

Op 27 mei 2017 heb ik een bezoek gebracht aan Remagen om de Ludendorffbrucke te bezichtigen. Al geruime tijd wilde ik dit een keertje doen alleen was het er nog niet van gekomen. Vandaag er naar toegereden. Na een rit van ongeveer 1,5 uur was ik in Remagen. Je kunt vlakbij een school parkeren en dan is het een klein stukje lopen.

Bezoek aan Militracks 2017 - Overloon

Op 20 en 21 mei 2017 werd weer het Militracksevenement georganiseerd bij het Oorlogsmuseum in Overloon. Samen met Marco zijn we op zaterdag naar Overloon gereden. Het was mooi weer een goed recept voor een leuke dag, na een ritje van ongeveer 1 uur waren we in Overloon.

Bezoek aan fort Eben-Emael (B)

Onlangs heb ik een bezoekje gebracht en fort Eben-Emael, net over de Belgische grens onder Maastricht. Helaas was deze gesloten en dus was er geen rondleiding. Via familie had ik al eens van dit fort gehoord. Desondanks was het een leuke bezichtiging, wat is het een groot fort zeg. Binnenkort hoop ik alsnog een bezoek te brengen en deel te nemen aan een excursie, dan zal ik deze post bijwerken.

Heb je vragen? Neem contact op!

Bij vragen kun je gerust contact met mij opnemen.