Varkensfilet met mosterdhoningsaus
Het originele recept is afkomstig van de website allrecipes.nl, zie ook bronvermelding.
Ingrediënten
Porties: 4 personen
- 600 gram varkensfilet aan 't stuk
- 3 eetlepels dijonmosterd
- 50 gram boter
- 1 dl runderbouillon
- 4 takjes verse tijm
- 2 eetlepels crème fraîche
- Zout en peper
Bereidingswijze
- Voorbereiding: 45 minuten
- Smeer de varkensfilet in met de mosterd.
- Ris de blaadjes van de takjes tijm.
- Verwarm de boter op een matig vuur, braad het vlees aan beide kanten bruin en voeg de runderbouillon toe. Temper het vuur en bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht.
- Roer de honing en 1 eemlepel tijmblaadjes door de jus.
- Laat het vlees op een matig vuur in 30 minuten gaar worden.
- Neem het vlees uit de pan en laat het 10 minuten rusten onder aluminium folie.
- Roer dan de crème fraîche door de jus en voeg de resterende tijm toe, maak de saus verder op smaak met wat zout en peper.
Bron: https://www.kookjij.nl/recepten/varkensfilet-met-mosterdhoningsaus