Tagliatelle met hamreepjes, champignons, erwtjes in roomsaus
Dit is een eigen gecreerd recpet gebaseerd op een recept uit AH Allerhande. Tagliatelle met hamreepjes, kastanje champignons, erwten een heerlijk en eenvoudig gerecht!
Ingrediënten
Portie voor 4 personen
- 350 gram tagliatelle
- 250 gram kastanje champignons
- 2 sjalotjes
- 1 teen knoflook
- 1 bakje hamreepjes
- 1 fles kookroom 250 ml (Blue Band)
- 1 eidooier
- Handvol erwten
- Zout en peper
- Bieslook of basilicum
- Olijfolie
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | bereiding: 15 - 20 minuten
- Kook de Tagliatelle volgens de verpakking, (tip: kook deze samen met een (groente)bouillonblokje voor meer smaak).
- Veeg eventueel zand van de Kastanjechampignons (met keukenpapier of zacht borsteltje), snij deze in 4 stukken (grotere Kastanjechampignons in 6 stukken).
- Pel het teentje knoflook en snipper deze fijn.
- Pel het sjalotje en snipper deze fijn.
- Doe de olijfolie in een wokpan, doe de gesnipperde knoflook en sjalotjes in de wokpan.
- Voeg, als de sjalotjes glazig zijn, de Kastanjechampignons erbij en roerbak deze totdat ze lichtbruin worden.
- Voeg de hamreepjes to en roerbak deze kort.
- Voeg de erwtjes erbij en roerbak deze kort mee.
- Voeg het flesje kookroom erbij,breng het gerecht op smaak met peper en zout en laat het zacht pruttelen.
- Voeg de eidooier toe en tot slot de bieslook of basilicum, laat ook dit kort even pruttelen.
- Doe de pasta op een bord en voeg de saus toe.
Eet smakelijk!!