Surinaamse Eiersalade
Het originele recept is afkomstig van de website smulweb.nl, zie ook bronvermelding. Lekker pittige eiersalade. De kerriepoeder wordt even geroosterd, dus nog meer smaak!
Deze heerlijk eigengemaakte Surinaamse Eiersalade is heerlijk voor bijvoorbeeld bij de barbeque of stokbrood of toastjes.
Ingrediënten
Porties voor 4 personen
- 4 eieren, hardgekookt (nog warm en fijn gesneden)
- 2 sjalotjes (fijn geschneden)
- 1 teentje knoflook (fijn geschneden)
- 1 Spaans pepertje (ragfijn gesneden)
- 2 el bladselderij (heel fijn gesneden)
- 6 el mayonaise
- 2 el volle melk
- 2 el kerrie poeder (kort roosteren in een droge koekenpan, hierdoor komen er nog meer smaken vrij)
- 1 tl paprikapoeder
Bereidingswijze
- Kook de eieren hardgekookt (10 tot 15 minuten, afhankelijk van het maat ei).
- Snijd de ingredienten zoals beschreven.
- Meng de eieren, sjalotjes, knoflook, pepertje en selderij door elkaar en doe het in een ruime schaal.
- Roer de mayonaise, melk, kerrie (afgekoeld) en paprikapoeder goed door elkaar en meng dat goed door het eimengsel.
- Laat dit 2 uur goed doorkoelen in de koelkast
Serveersuggesties
Lekker bij voor bij de barbecue of op stokbrood en toastjes.
Foto volgt nog.