Snijbonen stampot
Overheerlijke snijbonen stampot.
Ingrediënten
Porties voor 4 personen
- 400 gram snijbonen gesneden (is kant en klaar te krijgen in supermarkt)
- 1 gesnipperde ui
- 1,5 kilo aardappels
- 150 gram bacon reepjes (kun je desgewenst vervangen door spekblokjes)
- 1 el honing
- 100 gram kaas
- klontje boter
- 1 dl melk
- snufje nootmuskaat
- peper en zout naar smaak.
Bereidingswijze
- Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar.
- Ondertussen kook je de snijbonen in weinig water in 4 min. beetgaar.
- Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon reepjes bruin. Roer de honing erdoor en voeg gesnipperde ui toe en laat die even meebakken.
- Maak met warme melk en boter een aardappelpuree, breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout (let op in de bacon zit meestal ook zout)
- Schep de snijbonen en geraspte kaas door de stamppot.
- Meng de baconreepjes en ui in de stamppot.
Serveersuggesties
Overheerlijk met speklapjes, braadworst of gehaktballen.
Bron: https://www.bonapetit.nu/foodblog/snijbonen-stamppot/