Snijbonen stampot

Overheerlijke snijbonen stampot.

Ingrediënten

Porties voor 4 personen

  • 400 gram snijbonen gesneden (is kant en klaar te krijgen in supermarkt)
  • 1 gesnipperde ui
  • 1,5 kilo aardappels
  • 150 gram bacon reepjes (kun je desgewenst vervangen door spekblokjes)
  • 1 el honing
  • 100 gram kaas
  • klontje boter
  • 1 dl melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout naar smaak.

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in 20 minuten gaar.
  2. Ondertussen kook je de snijbonen in weinig water in 4 min. beetgaar.
  3. Verhit de olie in een koekenpan en bak de bacon reepjes bruin. Roer de honing erdoor en voeg gesnipperde ui toe en laat die even meebakken.
  4. Maak met warme melk en boter een aardappelpuree, breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout (let op in de bacon zit meestal ook zout)
  5. Schep de snijbonen en geraspte kaas door de stamppot.
  6. Meng de baconreepjes en ui in de stamppot.

Serveersuggesties

Overheerlijk met speklapjes, braadworst of gehaktballen.

 

Bron: https://www.bonapetit.nu/foodblog/snijbonen-stamppot/

 

  Terug naar index recepten