Sea Side Smokers Coleslaw
Een heerlijk variant op de klassieke coleslaw die erg goed past bij gerechten van de barbecue.
Ingrediënten
- 1/2 kool (wit, groen, spitskool, wat er in het seizoen is en wat je lekker vindt.
- 1/2 winterpeen geschild
- 8 eetlepels mayonaise
- 4 eetlepels Noskos the Original Barbecue Sauce (hier te koop)
- 2 eetlepels appelazijn
- 1/8 theelepel mosterdpoeder
- 1/8 theelepel zeezout
- 1/8 theelepel zwarte peper versgemalen
Bereidingswijze
Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 5 minuten | Rusttijd: 2 uur | Totale tijd: 2 uur 25 minuten.
- Halveer de kool en snij de harde kern eruit. Snij hem daarna in flinterdunne reepjes. (je kunt dit ook met een keukenmachine doen als je een snijschijf voor groente hebt).
- Snij de winterpeen in dunne reepjes.
- Roer de mayonaise, barbecuesaus, appelazijn, mosterdpoeder, zout en peper goed door elkaar tot je een gladde dressing hebt gekregen.
- Meng de dressing door de kool en winterpeen. Dek het geheel af met plasticfolie.
- Zet de coleslaw in de koelkast en laat deze minimaal 2 uur staan. De kool zal zacht worden en de smaken zullen zich vermengen.