Sea Side Smokers Coleslaw

Een heerlijk variant op de klassieke coleslaw die erg goed past bij gerechten van de barbecue.

Ingrediënten

  • 1/2 kool (wit, groen, spitskool, wat er in het seizoen is en wat je lekker vindt.
  • 1/2 winterpeen geschild
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels Noskos the Original Barbecue Sauce (hier te koop)
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 1/8 theelepel mosterdpoeder
  • 1/8 theelepel zeezout
  • 1/8 theelepel zwarte peper versgemalen

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 5 minuten | Rusttijd: 2 uur | Totale tijd: 2 uur 25 minuten.

  1. Halveer de kool en snij de harde kern eruit. Snij hem daarna in flinterdunne reepjes. (je kunt dit ook met een keukenmachine doen als je een snijschijf voor groente hebt).
  2. Snij de winterpeen in dunne reepjes.
  3. Roer de mayonaise, barbecuesaus, appelazijn, mosterdpoeder, zout en peper goed door elkaar tot je een gladde dressing hebt gekregen.
  4. Meng de dressing door de kool en winterpeen. Dek het geheel af met plasticfolie.
  5. Zet de coleslaw in de koelkast en laat deze minimaal 2 uur staan. De kool zal zacht worden en de smaken zullen zich vermengen.

Bron: https://www.bbq-nl.com/sea-side-smokers-coleslaw/

  Terug naar index recepten