Rijst met varkenspoulet in Ketjapsaus
Het originele recept is afkomstig van mijn moeder en vroeger aten we dit bijna wekelijks. Heerlijke varkenspoulet met zoetzure Ketjap!
Ingrediënten
Portie voor 4 personen
- 300 gram Varkenspoulet
- bak en braad of olijfolie
- 1 ui gesnippert
- 500 ml water
- 1 bouillonbokje
- Flinke scheut Ketjap manis (Conimex)
- 1 thee lepel Sambal (Conimex)
- snufje Peper
- Snufje Zout
- Maizena om te binden (niet te veel gebruiken)
- Lassie rijstbuiltjes
Bereidingswijze
Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 60 minuten.
- Maak de ui schoon en snipper deze in fijne blokjes.
- Kook de Lassiebuiltjes zoals op de verpakking staat.
- Braad de varkenspoulet aan.
- Voeg de gesnipperde ui toe.
- Voeg het water toe.
- Voeg het bouillonblokje toe.
- Voeg de Ketjap Manis toe
- Voe de Sambal toe.
- Voeg naar smaak peper en zout toe.
- Laat de het geheel 1 uur sudderen.
- Bind dan de saus af met Maizena.