Rijst met varkenspoulet in Ketjapsaus

Het originele recept is afkomstig van mijn moeder en vroeger aten we dit bijna wekelijks. Heerlijke varkenspoulet met zoetzure Ketjap!

Ingrediënten

Portie voor 4 personen

  • 300 gram Varkenspoulet
  • bak en braad of olijfolie
  • 1 ui gesnippert
  • 500 ml water
  • 1 bouillonbokje
  • Flinke scheut Ketjap manis (Conimex)
  • 1 thee lepel Sambal (Conimex)
  • snufje Peper
  • Snufje Zout
  • Maizena om te binden (niet te veel gebruiken)
  • Lassie rijstbuiltjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 60 minuten.

  1. Maak de ui schoon en snipper deze in fijne blokjes.
  2. Kook de Lassiebuiltjes zoals op de verpakking staat.
  3. Braad de varkenspoulet aan.
  4. Voeg de gesnipperde ui toe.
  5. Voeg het water toe.
  6. Voeg het bouillonblokje toe.
  7. Voeg de Ketjap Manis toe
  8. Voe de Sambal toe.
  9. Voeg naar smaak peper en zout toe.
  10. Laat de het geheel 1 uur sudderen.
  11. Bind dan de saus af met Maizena.

varkens poulet ketjapsaus

  Terug naar index recepten