Pulled Pork Wrap

Recept voor pulled pork van de BBQ. Door het vlees op een hogere temperatuur te bereiden en in folie te pakken is het eerder klaar en blijft het heerlijk sappig.

Ingrediënten

Gerecht voor 15 porties

  • 1 vakerensprocureur 2.5 kilogram
  • PP Injectiemix, zie onderstaand recept
  • BBQ kruiden zelf gemaakt, of je eigen favoriete merk
  • Pulled Pork Glaze, zie onderstaand recept
  • Pulled Pork Eindsaus, zie onderstaand recept

Extra benodigdheden

Pulled Pork Injectiemix

  • 100 ml appelsap
  • 60 ml appelazijn
  • 40 ml honing
  • 30 ml worchestershire saus
  • 1 eetlepel zout
  • 1 eetlepel uiengranulaat

Pulled Pork Glaze

  • 125 ml barbecuesaus zelfgemaakt of je favoriete merk
  • 2 eetlepels appelazijn
  • 2 eetlepels honing

Pulled Pork Eindsaus

  • 125 ml vocht dat uit de folie komt als je minder hebt gebruik dan meer saus
  • 12 ml appelsap
  • 125 ml barbecuesaus zelfgemaakt of je favoriete merk
  • 3 eetlepels lichtbruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels Worchestershire saus

 

Bereidingswijze

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 8 uur | Rusttijd: 1 uur | Totale tijd: 8 uur 30 minuten.

  1. Snij het grootste deel van het overtollige vet van de procureur. Als er nog een beetje op zit is dat niet erg, als de grote dikke stukken maar weg zijn.
  2. Injecteer de procureur in een ruit patroon om de vijf centimeter met de PP injectiemix.  Per gat injecteer je ongeveer 28 ml marinade.
  3. Bestrooi rijkelijk met de barbecuekruiden en pak in plasticfolie in. Laat 4 tot 8 uur in de koelkast liggen.
  4. Maak je barbecue klaar voor indirect  barbecueën op 121°C. Als je niet weet hoe je dat moet doen bekijk dan hier stap voor stap de bereiding. Voeg het rookhout toe.
  5. Haal het vlees uit het plastic en plaats het in de barbecue weg van het vuur. Plaats de voeler van de kernthermometer en sluit de deksel.
  6. Na 5 uur of als de kerntemperatuur 74°C is (wat het eerste gebeurt), smeer je het vlees in met opgewarmde PP Glaze.
  7. Laat nog twee uur liggen, je hebt nu een mooie bark, zo heet de korst aan de  buitenkant.
  8. Haal het vlees uit de barbecue en pak het strak in twee lagen aluminiumfolie in.
  9. Plaats terug in de barbecue en laat liggen totdat de kerntemperatuur 88°C is.
  10. Prik dan met de voeler van de thermometer of een metalen satéprikker hier en daar in het vlees om te voelen of het gaar is.
  11. De voeler of prikker moet er zonder al te veel weerstand in gaan. Denk aan boterzacht.
  12. Als dat zo is dan mag het vlees van de barbecue. Is dat niet zo, kijk dan na 15 minuten nog een keer. Soms is het vlees pas bij 96°C gaar.
  13. Haal de procureur van de barbecue, haal hem uit de folie en laat het vlees een kwartier uitdampen. Dat voorkomt dat het verder doorgaart.
  14. Bewaar het vocht dat uit de folie komt komt voor de PP Eindsaus.
  15. Pak het vlees opnieuw in aluminiumfolie in en laat het zo een uur rusten.
  16. Trek het vlees uit elkaar en vermeng met zoveel PP Eindsaus dat het goed op smaak en mooi sappig is.
  17. Serveer je wedstrijd pulled pork op een wit, zacht bolletje met wat schijfjes augurk of een flinke schep coleslaw.

PP Injectiemix

  • Meng alle ingrediënten net zolang door elkaar totdat het zout is opgelost.

PP Glaze

  • Meng alles goed door en een klein pannetje en breng zachtjes aan de kook.

PP Eindsaus

  • Breng alles in een klein pannetje aan de kook, en meng door het vlees, je zult niet alles nodig hebben.

Pulled pork while pulling min

Bron: https://www.bbq-nl.com/wedstrijd-pulled-pork/

 

  Terug naar index recepten