Pittige en romige champignonsoep
Heerlijke pittige romige champignonssoep.
Ingrediënten
Porties voor 2 personen
- 250 gram champignons (witte of kastanje)
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 bos peterselie (vers)
- 1 handje bieslook
- 2 plakken ham
- Zwarte peper uit de molen
- Zout
- 50 gram boter
- 50 gram bloem
- Halfvolle melk
- 11/2 eetlepel creme fraiche
- 1 liter Water
- 2 runderbouillon blokjes
- Scheutje tabasco
Bereidingswijze
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Schil en snipper de ui heel fijn.
- Schil en snipper de knoflookteenjes heel klein.
- Was de peterselie, snipper de peterselie heel fijn.
- Snijd de ham in reepjes en dan in blokjes.
- Neem een ruime pan, doe de boter erin en laat de boter smelten.
- Fruit de ui en de knoflook mee.
- Voeg al roerend de bloem bij, hiermee maak je een roux (de basis voor een saus).
- Nu gaan de we de saus langzaam dunner maken, romig en op smaak brengen.
Los de 2 rundvleestabletten op in 1 liter warm water. - Voeg de bouillon bij de roux en zorg dat deze glad bijlft door goed te blijven roeren.
- Voeg nu de melk en creme fraiche toe.
- Voeg nu de champignons en peterselie toe, laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
- Breng de soep op smaak, met peter en zout.
- Garneer de soep met bieslook.
- Voeg naar wens een beetje tabasco toe, (let op is er pittig!).
Serveersuggesties
Heerlijk met toast, stokbrood of croutons.
Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1403752/Pittig-gevulde-super-romige-champignonsoep-met-een-twist