Pasteitjes met kippenragout

Het originele recept is afkomstig van Eef kookt zo. Een overheerlijk recept voor pasteitjes met kippenragout en champignons.

Ingrediënten

Portie voor 6 personen:

  • 6 pasteibakjes
  • 500 ml kippenbouillon
  • 300 gram kipfilet
  • 75 gram kastanjechampignons (in plakjes gesneden)
  • 100 ml kookroom
  • 50 gram roomboter 
  • 60 gram bloem
  • 1 ui
  • 1 stukje foelie
  • 2 eetleperls peterselie (fijn gesneden)
  • 1 tl tijm
  • 1 tl citroensap
  • Peper, zout en een extra klontje roomboter

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: ca 15minuten.

  1. Snipper de uit. Doe een klontje roomboter in een steelpan en fruit de uisnippers rustig aan.
  2. Voeg dan de bouillon, foelie, tijm, citroensap en zwarte peper naar smaak toe en breng dit aan de kook.
  3. Zodra het kookt voeg je de kipfilet toe en kook je deze in ca. 15 minuten gaar.
  4. Haal de kip uit de bouillon.
  5. Giet de bouillon door een vergiet en vang de bouillon op in een maatbeker. Vul dit aan tot 500 ml met water.
  6. Laat de kip en bouillon afkoelen. Pluk de afkoelde kip in kleine stukjes.
  7. Verwarm de oven voor en bak daarin de pasteibakjes zoals aangegeven op de verpakking.
  8. Nu ga je de roux maken. Doe 50 gram roomboter in een pan op laag vuur en laat dit smelten.
  9. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en bak dit kort tot het gaat schiften/ zweten.
  10. Al roerend met een garde voeg je beetje bij beetje de bouillon toe tot je een gladde saus hebt.
  11. Doe de champignons, kip, peterselie en de kookroom er door.
  12. Breng op smaak met peper en zout en kook dit even in tot de champignons gaar zijn je ragout de gewenste dikte heeft.
  13. Daarna is het tijd om de pasteibakjes te vullen met de ragout en garneer met het dekseltje en wat extra peterselie.

Eet smakelijk!!

voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):

Calorieën: 395kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 19g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 14g

 

  Terug naar index recepten