Pasteitjes met kippenragout
Het originele recept is afkomstig van Eef kookt zo. Een overheerlijk recept voor pasteitjes met kippenragout en champignons.
Ingrediënten
Portie voor 6 personen:
- 6 pasteibakjes
- 500 ml kippenbouillon
- 300 gram kipfilet
- 75 gram kastanjechampignons (in plakjes gesneden)
- 100 ml kookroom
- 50 gram roomboter
- 60 gram bloem
- 1 ui
- 1 stukje foelie
- 2 eetleperls peterselie (fijn gesneden)
- 1 tl tijm
- 1 tl citroensap
- Peper, zout en een extra klontje roomboter
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: ca 15minuten.
- Snipper de uit. Doe een klontje roomboter in een steelpan en fruit de uisnippers rustig aan.
- Voeg dan de bouillon, foelie, tijm, citroensap en zwarte peper naar smaak toe en breng dit aan de kook.
- Zodra het kookt voeg je de kipfilet toe en kook je deze in ca. 15 minuten gaar.
- Haal de kip uit de bouillon.
- Giet de bouillon door een vergiet en vang de bouillon op in een maatbeker. Vul dit aan tot 500 ml met water.
- Laat de kip en bouillon afkoelen. Pluk de afkoelde kip in kleine stukjes.
- Verwarm de oven voor en bak daarin de pasteibakjes zoals aangegeven op de verpakking.
- Nu ga je de roux maken. Doe 50 gram roomboter in een pan op laag vuur en laat dit smelten.
- Voeg beetje bij beetje de bloem toe en bak dit kort tot het gaat schiften/ zweten.
- Al roerend met een garde voeg je beetje bij beetje de bouillon toe tot je een gladde saus hebt.
- Doe de champignons, kip, peterselie en de kookroom er door.
- Breng op smaak met peper en zout en kook dit even in tot de champignons gaar zijn je ragout de gewenste dikte heeft.
- Daarna is het tijd om de pasteibakjes te vullen met de ragout en garneer met het dekseltje en wat extra peterselie.
Eet smakelijk!!
voedingswaarden indicatie (per persoon/ portie):
Calorieën: 395kcal | Koolhydraten: 24g | Eiwitten: 19g | Vetten: 24g | Verzadigd vet: 14g