MOINK balls
Het originele recept is afkomstig van Richard, ook wel "de funkeleer" genoemd, tijdens een workshop van de KEMBIT PeeVee hebben we deze overheerlijke MOINK balls gegeten.
Ingredienten
- 750 gram rundergehakt
- 40 gram geraspte Parmezaanse kaas
- 1 losgeklopt ei
- 60 gram gekruid paneermeel
- 2 EL fijngehakte knoflook
- 1 TL zeezout
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 theelepels gedroogde peterselie
- 118 ml melk
- ca 30 plakjes ontbijtspek
- barbecue rub
- barbecuesaus
Verder nodig
- Cocktailprikkers
Bereidingswijze
Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 60 minuten | Totale tijd: 90 minuten | Temperatuur: 100 - 120 °C
Bereiding
- Meng de ingrediënten van de balletjes goed door elkaar en draai er balletjes van die iets kleiner zijn dan een golfbal (circa 30 balletjes).
- Bestrooi de balletjes lichtjes met je favoriete BBQ rub.
- Wikkel een half plakje ontbijtspek om de balletjes en zet dit vast met een cocktailprikkertje.
- Bereid je BBQ voor op smoken en laat hem op temperatuur komen, tussen de 100 – 120C. Doe dan je favoriete rookhout erbij.
- Barbecue de MOINK Balls ca. 45 minuutjes (kern temp. Circa 65 C.) en bestrijk ze dan met je favoriete barbecuesaus.
Laat ze vervolgens nog een ca 5-10 minuten direct grillen en ze zijn klaar! (kern circa 70 C.)