Klassieke kruideboter
Het originele recept is afkomstig van de website goddelijke-recepten.nl, zie ook bronvermelding. Heerlijk eigengemaakte kruidenboter voor bijvoobeeld bij de barbeque of stokbrood of toastjes.
Ingrediënten
Porties voor 2x barbecue
- 500 gram roomboter
- bosje peterselie
- bosje bieslook
- 2 tenen knoflook
- zout en peper
- stokbrood of toastjes
Bereidingswijze
- Laat de roomboter zacht worden buiten de koelkast. Als de roomboter zacht is doe je hem een schaal, eentje waarin je genoeg ruimte hebt om te mengen.
- Snijd de peterselie, bieslook en twee tenen knoflook lekker fijn.
- Prak in de boter alvast een kuiltje.
- Voeg de gesneden kruiden, zout en peper toe.
- Meng alles door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld worden in de roomboter.
- Pak een stuk vershoudfolie en leg deze op een schoon werkblad.
- Schep de kruidenboter op de vershoudfolie en draai de boter als een snoepje op zodat er een mooie rol kruidenboter ontstaat.
- Laat de kruidenboter hard worden in de koelkast.
Serveersuggesties
Lekker bij voor bij de barbecue of op stokbrood en toastjes.
Foto volgt nog.
Bron: http://www.goddelijke-recepten.nl/saus/klassieke-kruidenboter/