Klassieke kruideboter

Het originele recept is afkomstig van de website goddelijke-recepten.nl, zie ook bronvermelding. Heerlijk eigengemaakte kruidenboter voor bijvoobeeld bij de barbeque of stokbrood of toastjes.

Ingrediënten

Porties voor 2x barbecue

  • 500 gram roomboter
  • bosje peterselie
  • bosje bieslook
  • 2 tenen knoflook
  • zout en peper
  • stokbrood of toastjes

Bereidingswijze

  1. Laat de roomboter zacht worden buiten de koelkast. Als de roomboter zacht is doe je hem een schaal, eentje waarin je genoeg ruimte hebt om te mengen.
  2. Snijd de peterselie, bieslook en twee tenen knoflook lekker fijn.
  3. Prak in de boter alvast een kuiltje.
  4. Voeg de gesneden kruiden, zout en peper toe.
  5. Meng alles door elkaar zodat de kruiden goed verdeeld worden in de roomboter.
  6. Pak een stuk vershoudfolie en leg deze op een schoon werkblad.
  7. Schep de kruidenboter op de vershoudfolie en draai de boter als een snoepje op zodat er een mooie rol kruidenboter ontstaat.
  8. Laat de kruidenboter hard worden in de koelkast.

Serveersuggesties

Lekker bij voor bij de barbecue of op stokbrood en toastjes.

Foto volgt nog.

 

Bron: http://www.goddelijke-recepten.nl/saus/klassieke-kruidenboter/

 

Terug naar index recepten