Klassieke champignonsoep

Heerlijke klassieke champignonsoep. Een van mijn favorieten, lekker en snel klaar!

Ingrediënten

Porties voor 4 personen

    • 30 gram boter
    • 1 sjalot
    • 250 gram champignons (of kastanje champignons)
    • 20 gram bloem
    • 1 liter kippenbouillon van tablet (lees de verpakking van de blouillontablet)
    • 125 mililiter kookroom
    • Worchestersaus
    • 1 eetlepel gehakte perterselie
    • 1 eetlepel gehakte bieslook
    • peper en zout

Optioneel toe te voegen

Spekreepjes, of hamblokjes

Bereidingswijze

  1. Pel de sjalotten en snipper deze fijn.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  3. Smelt de boter in een ruime pan en bak de gesnipperde sjalotten op een laag vuur gedurende 2 minuten.
  4. Doe de helft van de champignons in de pan en bak deze 2 minuten.
  5. Voeg de rest van de champignins in de pan en bak deze 1 minuut mee.
  6. Roer de 20 gram bloem door de champignons en bak ze 2 minuten op een laag vuur.
  7. Schenk 1/3 van de kippenbouillon in de pan en breng deze aan de kook. 
  8. Roer vevolgens alles door tot een dikke saus.
  9. Doe de resterende bouillon in de pan en breng het aan de kook en roer alles door tot een gladde soep.
  10. Kook de soep 10 minuten op een laag vuur.
  11. Roer de room door de soep en breng deze zachtjes aan de kook.
  12. Breng de soep op smaak met wat worchestersaus of peper en zout.
  13. Verdeel de soep over de borden en strooi er de gehakte peterselie en gehakte boeslook overheen!

champignonsoep

Eet smakelijk!