Klassieke champignonsoep
Heerlijke klassieke champignonsoep. Een van mijn favorieten, lekker en snel klaar!
Ingrediënten
Porties voor 4 personen
- 30 gram boter
- 1 sjalot
- 250 gram champignons (of kastanje champignons)
- 20 gram bloem
- 1 liter kippenbouillon van tablet (lees de verpakking van de blouillontablet)
- 125 mililiter kookroom
- Worchestersaus
- 1 eetlepel gehakte perterselie
- 1 eetlepel gehakte bieslook
- peper en zout
Optioneel toe te voegen
Spekreepjes, of hamblokjes
Bereidingswijze
- Pel de sjalotten en snipper deze fijn.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
- Smelt de boter in een ruime pan en bak de gesnipperde sjalotten op een laag vuur gedurende 2 minuten.
- Doe de helft van de champignons in de pan en bak deze 2 minuten.
- Voeg de rest van de champignins in de pan en bak deze 1 minuut mee.
- Roer de 20 gram bloem door de champignons en bak ze 2 minuten op een laag vuur.
- Schenk 1/3 van de kippenbouillon in de pan en breng deze aan de kook.
- Roer vevolgens alles door tot een dikke saus.
- Doe de resterende bouillon in de pan en breng het aan de kook en roer alles door tot een gladde soep.
- Kook de soep 10 minuten op een laag vuur.
- Roer de room door de soep en breng deze zachtjes aan de kook.
- Breng de soep op smaak met wat worchestersaus of peper en zout.
- Verdeel de soep over de borden en strooi er de gehakte peterselie en gehakte boeslook overheen!
Eet smakelijk!