Kipstroganoff met champignons

Overheerlijke Kip stroganoffsaus met champignons, lekker met rijst of noedels.

Ingrediënten

Portie voor 4 personen

  • 500 gram kipfilet, in hapklare stukken gesneden
  • 250 gram (Kastanje of witte) champignons, in plakjes gesneden
  • 1 ui, in blokjes gesneden
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 kopje kippenbouillon
  • 1 kopje zure room
  • 1 eetlepel bloem
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 eetlepel boter
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
  • Gekookte eiernoedels of rijst (om te serveren)

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 25 minuten | Totale bereidingstijd: 35 minuten.

  1. Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de kip toe, kruid deze met zout, peper en paprikapoeder en bak alles tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
  3. Fruit in dezelfde pan de uien en knoflook tot ze zacht zijn.
  4. Voeg champignons toe en bak tot ze bruin zijn.
  5. Strooi de bloem over de champignons, roer en bak 1 minuut.
  6. Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
  7. Roer goed roerend de zure room erdoor en doe de kip terug in de pan.
  8. Laat alles sudderen tot de saus dikker wordt.
  9. Serveer over eiernoedels of rijst, en garneer het gerecht met verse peterselie.

Opmerkingen:

Gebruik voor een romiger textuur zware room in plaats van zure room.
Voeg een scheutje citroensap toe voor een zuurtje.

Bron: Facebook Evelyn Recipes.

 

 Terug naar index recepten