Kipstroganoff met champignons
Overheerlijke Kip stroganoffsaus met champignons, lekker met rijst of noedels.
Ingrediënten
Portie voor 4 personen
- 500 gram kipfilet, in hapklare stukken gesneden
- 250 gram (Kastanje of witte) champignons, in plakjes gesneden
- 1 ui, in blokjes gesneden
- 3 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 kopje kippenbouillon
- 1 kopje zure room
- 1 eetlepel bloem
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 eetlepel boter
- 1 theelepel paprikapoeder
- Zout en peper, naar smaak
- Verse peterselie, fijngehakt (voor garnering)
- Gekookte eiernoedels of rijst (om te serveren)
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 25 minuten | Totale bereidingstijd: 35 minuten.
- Verhit olijfolie en boter in een koekenpan op middelhoog vuur.
- Voeg de kip toe, kruid deze met zout, peper en paprikapoeder en bak alles tot de kip goudbruin is. Haal de kip uit de pan en zet apart.
- Fruit in dezelfde pan de uien en knoflook tot ze zacht zijn.
- Voeg champignons toe en bak tot ze bruin zijn.
- Strooi de bloem over de champignons, roer en bak 1 minuut.
- Giet de kippenbouillon erbij en breng het geheel aan de kook.
- Roer goed roerend de zure room erdoor en doe de kip terug in de pan.
- Laat alles sudderen tot de saus dikker wordt.
- Serveer over eiernoedels of rijst, en garneer het gerecht met verse peterselie.
Opmerkingen:
Gebruik voor een romiger textuur zware room in plaats van zure room.
Voeg een scheutje citroensap toe voor een zuurtje.
Bron: Facebook Evelyn Recipes.