Kip Paddestoel Stroganoff
Een overheerlijke Kip Paddestoel Stroganoff gerecht.
Ingrediënten
Portie voor 4 personen
- 2 eetlepels olijfolie
- 500 gram, zonder been, huidloze kippenborsten, in hapgrootte stukjes gesneden
- 1 theelepel knoflookpoeder
- Zout en peper, naar smaak
- 1 eetlepel boter
- 800 gram witte of kastanje champignons, gesneden
- 1 kleine ui, gesneden
- 3 teentjes knoflook gehakt
- 1 eetlepel Dijon mosterd
- 1 eetlepel Worcestershire saus
- 2/3 kop kippenbouillon
- 1/2 kop zure room
- Verse peterselie, gesneden (voor garnering)
Bereidingswijze
Voorbereidingstijd: 10 minuten | Kooktijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 30 minuten
- Bak de kip: Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoge hitte.
- Kruid de stukjes kip met knoflookpoeder, zout en peper.
- Voeg de kip toe aan de pan en bak de kip totdat deze bruin is, ongeveer 5-6 minuten. Verwijder de kip uit de pan.
- Bak de Groente: doe deze in dezelfde pan de resterende eetlepel olijfolie en de boter toe.
- Voeg de gesneden champignons en gesneden ui toe;
- Bak deze totdat de champignons hun vocht vrijgeven en de uien doorschijnend worden, ongeveer 5 minuten.
- Voeg de gehakte knoflook toe en kook nog een minuutje extra.
- Bereid de saus voor: Roer de Dijon mosterd en Worcestershire saus in, goed doorelkaar roeren.
- Giet de kippenbouillon erbij, roer goed en laat geheel het enkele minuten pruttelen om iets te verminderen.
- Combineer en serveer: Breng de gebakken kip terug in de pan, roeren en bedekken de kip met de saus.
- Verwijder de pan van het vuur en roer de zure room in totdat de saus glad en romig is.
- Garneer met gehakte verse peterselie en serveer met eiernoedels, rijst of aardappelpuree.
Opmerkingen:
Voor een dikkere saus nog even laten pruttelen voordat je de zure room toevoegt.
Pas kruiden aan met extra zout en peper naar behoefte.