Kip Paddestoel Stroganoff

Een overheerlijke Kip Paddestoel Stroganoff gerecht.

Ingrediënten

Portie voor 4 personen

  • 2 eetlepels olijfolie
  • 500 gram, zonder been, huidloze kippenborsten, in hapgrootte stukjes gesneden
  • 1 theelepel knoflookpoeder
  • Zout en peper, naar smaak
  • 1 eetlepel boter
  • 800 gram witte of kastanje champignons, gesneden
  • 1 kleine ui, gesneden
  • 3 teentjes knoflook gehakt
  • 1 eetlepel Dijon mosterd
  • 1 eetlepel Worcestershire saus
  • 2/3 kop kippenbouillon
  • 1/2 kop zure room
  • Verse peterselie, gesneden (voor garnering)

Bereidingswijze

Voorbereidingstijd: 10 minuten | Kooktijd: 20 minuten | Totale bereidingstijd: 30 minuten 

  • Bak de kip: Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een grote pan op middelhoge hitte.
  • Kruid de stukjes kip met knoflookpoeder, zout en peper.
  • Voeg de kip toe aan de pan en bak de kip totdat deze bruin is, ongeveer 5-6 minuten. Verwijder de kip uit de pan.
  • Bak de Groente: doe deze in dezelfde pan de resterende eetlepel olijfolie en de boter toe.
  • Voeg de gesneden champignons en gesneden ui toe;
  • Bak deze totdat de champignons hun vocht vrijgeven en de uien doorschijnend worden, ongeveer 5 minuten.
  • Voeg de gehakte knoflook toe en kook nog een minuutje extra.
  • Bereid de saus voor: Roer de Dijon mosterd en Worcestershire saus in, goed doorelkaar roeren.
  • Giet de kippenbouillon erbij, roer goed en laat geheel het enkele minuten pruttelen om iets te verminderen.
  • Combineer en serveer: Breng de gebakken kip terug in de pan, roeren en bedekken de kip met de saus.
  • Verwijder de pan van het vuur en roer de zure room in totdat de saus glad en romig is.
  • Garneer met gehakte verse peterselie en serveer met eiernoedels, rijst of aardappelpuree.

Opmerkingen:

Voor een dikkere saus nog even laten pruttelen voordat je de zure room toevoegt.
Pas kruiden aan met extra zout en peper naar behoefte.

 Terug naar index recepten