Ketjap gehakt met rijst of noedels
Het originele recept is afkomstig van Altijd Lekker. Heerlijke gehakt met zoetzure Ketjap!
Ingrediënten
Portie voor 1 persoon
- 125 gram gehakt
- 250 gram champignons
- 1 sjalot
- 1 stuk gember 1,5 cm
- 1 teen knoflook
- 1 tl zonnebloemolie
- 80 gram rijst (of noedels)
- 2 el atjar
Optioneel
- Lente ui
- Sesamzaadjes
Voor de saus
- 2 el Ketjap Manis
- 1el Ketchup
- 1 el Water
- 1 tl bruine suiker
- 1 tl Sambal
- 1 tl maizena
Bereidingswijze
Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 60 minuten.
- Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
- Snipper de sjablot fijn.
- Schil en rasp de geber.
- Rasp het teentje knoflook.
- Fruit de sjalot, gember en knoflook 1 minuut in een lepel zonnebloemolie.
- Voeg het gehakt en bak dit rul.
- Snijd de champignons in dunne plakjes.
- Doe de champignons bij het gehakt en bak deze totda ze bruik zijn en flink wat volume verloren hebben.
- Roer alle ingredietnen voor de saus door elkaar.
- Roer de saus door het gehakt-champignonmengsel en laat dit nog 1 minuut inkoken.
- Serveer de ketjapgehakt met rijd (of noedels) en atjar.
- Strooi er nog wat sesamzaadjes en ringetjes lente ui overheen
Eet smakelijk!