Ketjap gehakt met rijst of noedels

Het originele recept is afkomstig van Altijd Lekker. Heerlijke gehakt met zoetzure Ketjap!

Ingrediënten

Portie voor 1 persoon

  • 125 gram gehakt
  • 250 gram champignons
  • 1 sjalot
  • 1 stuk gember 1,5 cm
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl zonnebloemolie 
  • 80 gram rijst (of noedels)
  • 2 el atjar

Optioneel

  • Lente ui
  • Sesamzaadjes

Voor de saus

  • 2 el Ketjap Manis
  • 1el Ketchup
  • 1 el Water
  • 1 tl bruine suiker
  • 1 tl Sambal
  • 1 tl maizena

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 60 minuten.

  1. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snipper de sjablot fijn.
  3. Schil en rasp de geber.
  4. Rasp het teentje knoflook.
  5. Fruit de sjalot, gember en knoflook 1 minuut in een lepel zonnebloemolie.
  6. Voeg het gehakt en bak dit rul.
  7. Snijd de champignons in dunne plakjes.
  8. Doe de champignons bij het gehakt en bak deze totda ze bruik zijn en flink wat volume verloren hebben.
  9. Roer alle ingredietnen voor de saus door elkaar.
  10. Roer de saus door het gehakt-champignonmengsel en laat dit nog 1 minuut inkoken.
  11. Serveer de ketjapgehakt met rijd (of noedels) en atjar.
  12. Strooi er nog wat sesamzaadjes en ringetjes lente ui overheen

Eet smakelijk!

 

  Terug naar index recepten