Hartige stoofpot van rundvlees en champignons

Overheerlijke stoofpot van rundvlees en champignons

Ingrediënten

Portie voor 4 personen

  • 500 gram runderstoofvlees, in stukjes gesneden
  • 200 gram (Kastanje of witte) champignons, in plakjes gesneden
  • 1 grote ui, fijn gehakt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
  • 500 ml runderbouillon
  • 2 eetlepels tomatenpuree (blikje)
  • 1 eetlepel Worcestershiresaus
  • Verse kruiden (zoals tijm of rozemarijn)
  • Zout en peper naar smaak
  • 2 eetlepels plantaardige olie

Bereidingswijze

Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 120 minuten | Totale bereidingstijd: 120 minuten.

  1. Verhit plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Voeg de stukken rundvlees toe en bak tot ze aan alle kanten bruin zijn. Verwijder het rundvlees en zet opzij.
  3. Fruit de aromaten: Voeg in dezelfde pan de uien en knoflook toe. Kook tot de uien glazig zijn. Roer de bloem erdoor en kook nog een minuut.
  4. Meng en laat sudderen: Doe het vlees terug in de pan. Voeg de champignons, runderbouillon, tomatenpuree en Worcestershiresaus toe.
  5. Breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de kruiden toe, dek af en laat ongeveer 1,5 uur sudderen, of tot het vlees gaar is
  6. Laatste kruiden: Breng op smaak met peper en zout.
  7. Laat de stoofpot de laatste 30 minuten onafgedekt koken om de saus indien gewenst in te dikken.

Opmerkingen:

Geen
 

  Terug naar index recepten