Hartige stoofpot van rundvlees en champignons
Overheerlijke stoofpot van rundvlees en champignons
Ingrediënten
Portie voor 4 personen
- 500 gram runderstoofvlees, in stukjes gesneden
- 200 gram (Kastanje of witte) champignons, in plakjes gesneden
- 1 grote ui, fijn gehakt
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 2 eetlepels bloem voor alle doeleinden
- 500 ml runderbouillon
- 2 eetlepels tomatenpuree (blikje)
- 1 eetlepel Worcestershiresaus
- Verse kruiden (zoals tijm of rozemarijn)
- Zout en peper naar smaak
- 2 eetlepels plantaardige olie
Bereidingswijze
Voorbereiding: 20 minuten | Bereiding: 120 minuten | Totale bereidingstijd: 120 minuten.
- Verhit plantaardige olie in een grote pan op middelhoog vuur.
- Voeg de stukken rundvlees toe en bak tot ze aan alle kanten bruin zijn. Verwijder het rundvlees en zet opzij.
- Fruit de aromaten: Voeg in dezelfde pan de uien en knoflook toe. Kook tot de uien glazig zijn. Roer de bloem erdoor en kook nog een minuut.
- Meng en laat sudderen: Doe het vlees terug in de pan. Voeg de champignons, runderbouillon, tomatenpuree en Worcestershiresaus toe.
- Breng aan de kook en zet het vuur laag. Voeg de kruiden toe, dek af en laat ongeveer 1,5 uur sudderen, of tot het vlees gaar is
- Laatste kruiden: Breng op smaak met peper en zout.
- Laat de stoofpot de laatste 30 minuten onafgedekt koken om de saus indien gewenst in te dikken.
Opmerkingen:
Geen