Gevulde champignons
Het originele recept is afkomstig van Richard, ook wel "de funkeleer" genoemd, tijdens een workshop van de KEMBIT PeeVee hebben we deze heerlijke gevulde champignons gegeten.
Ingredienten
- 10 grote champignons
- 10 bacon plakjes
- 1 rode ui
- 2 TL kruiden paneelmeel
- 2 TL pittige saus
- 4 eetlepels BBQ saus (pittig zoet bv)
- 150 gram monchou
- 2 teentjes knoflook
- 1 TL peterselie
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 25 - 30 minuten | Totale tijd: 40 minuten | Temperatuur: 150 - 180 °C
Voorbereiding
- Verwijder de steel uit de champignons, zodat er een mooie ronde opening ontstaat.
- Rol rondom de champignon een plakje bacon.
- Meng alle overgebleven ingrediënten door elkaar.
- Doe het mengsel in de opening van de champignon.
Bereiding
- Plaats de Champignons op indirecte wijze op de BBQ en voeg wat houtsnippers toe aan de houtskool.
- BBQ de champignons circa 25 minuten totdat het spek een mooie kleur heeft gekregen.
Bron: https://www.funkeleer.be/