Garnalen spiesje met citroen en knoflook

Garnalenspiesjes met citroen en knoflook

Ingrediënten

Gerecht voor 10 personen

  • 20 stuks Garnalen (grootte 10/15) gepeld en schoon
  • 1 EL Panko (grof paneermeel)
  • 10 stuks Spiesjes (klein en van hout)

Voor de marinade

  • 4 EL Olijfolie
  • 1 TL Citroen rasp
  • 2 EL Citroen sap
  • 2 EL Peterselie (platte)
  • 2 TL Oregano (gedroogd)
  • 2 TL Knoflook (fijngehakt)
  • 1 TL Zout
  • 1 TL Peper

 

Bereidingdingswijze

Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 15 minuten | Rusttijd: 1 uur | Totale tijd: 45 minuten.

Voorbereiding

  1. Doe de schoongemaakte garnalen (met staart) in een ziplocker.
  2. Meng de ingrediënten van de marinade, schud deze bij de garnalen en laat deze ca. 60 min. in de koelkast rusten
  3. Verhit de BBQ rond de 180 – 200 °C
  4. Rijg steeds 2 garnalen aan een spiesje, leg ze op een bord en bestrooi ze van beide kanten met panko

Bereiding op de BBQ

  1. Plaats de garnalen middels directe grilmethode op de BBQ voor 2-3 minuten aan elke kant.
  2. Indirect kan ook houdt dan 4-5 minuten per kant aan.

Bron: https://www.funkeleer.be/