Garnalen spiesje met citroen en knoflook
Garnalenspiesjes met citroen en knoflook
Ingrediënten
Gerecht voor 10 personen
- 20 stuks Garnalen (grootte 10/15) gepeld en schoon
- 1 EL Panko (grof paneermeel)
- 10 stuks Spiesjes (klein en van hout)
Voor de marinade
- 4 EL Olijfolie
- 1 TL Citroen rasp
- 2 EL Citroen sap
- 2 EL Peterselie (platte)
- 2 TL Oregano (gedroogd)
- 2 TL Knoflook (fijngehakt)
- 1 TL Zout
- 1 TL Peper
Bereidingdingswijze
Voorbereiding: 30 minuten | Bereiding: 15 minuten | Rusttijd: 1 uur | Totale tijd: 45 minuten.
Voorbereiding
- Doe de schoongemaakte garnalen (met staart) in een ziplocker.
- Meng de ingrediënten van de marinade, schud deze bij de garnalen en laat deze ca. 60 min. in de koelkast rusten
- Verhit de BBQ rond de 180 – 200 °C
- Rijg steeds 2 garnalen aan een spiesje, leg ze op een bord en bestrooi ze van beide kanten met panko
Bereiding op de BBQ
- Plaats de garnalen middels directe grilmethode op de BBQ voor 2-3 minuten aan elke kant.
- Indirect kan ook houdt dan 4-5 minuten per kant aan.