Flatbread met kip en groenten
Dit recept is afkomstig van Soulfood, The Super Dushi Chef! Flatbread met lekker knapperige groenten.
Ingrediënten voor 4 stuks kip
Portie voor 4 stuks
- 500 gr kipfilethaasjes
- 3 el Griekse yoghurt
- ½ tl komijn
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl gemalen korianderzaad
- ½ tl oregano
- Peper en zout naar smaak
- Sap van 1 citroen
- 2 teentjes knoflook (geperst)
- 3 el olijfolie
Ingrediënten voor het Flatbread
- 250 gr bloem
- 8 gr bakpoeder (half zakje)
- 1 tl zout
- 2 el olijfolie
- 200 gr Griekse yoghurt
Ingrediënten voor de Yoghurtsaus
- 3 el Griekse yoghurt
- 3 el mayonaise1 tl zout
- 2 takjes koriander (fijngehakt)
- 10 muntblaadjes (fijngehakt)
- 1 teentje knoflook (geperst)
- ½ tl zwarte peper
Topping
- Schijfjes tomaat
- Komkommer
- Rode ui
Bereiding
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: ca 20 minuten. | Totale tijd: ca 35 minuten (exclusief marineren 30 minuten)
- Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de kip minimaal 30 minuten intrekken.
- Meng bloem, bakpoeder, zout, olijfolie en yoghurt tot een soepel deeg.
- Verdeel het deeg in 4 stukken, rol dun uit en bak in een hete pan met een beetje olie. Zet het deeg apart.
- Bak de gemarineerde kip in dezelfde pan tot deze goudbruin en gaar is. Snijd in kleine stukjes.
- Meng tenslotte alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.
- Smeer de saus op het flatbread en belegmet de kip, tomaat, komkommer en rode ui!
Eet smakelijk!!