Flatbread met kip en groenten

Dit recept is afkomstig van Soulfood, The Super Dushi Chef! Flatbread met lekker knapperige groenten.

Ingrediënten voor 4 stuks kip

Portie voor 4 stuks

  • 500 gr kipfilethaasjes
  • 3 el Griekse yoghurt
  • ½ tl komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl gemalen korianderzaad
  • ½ tl oregano
  • Peper en zout naar smaak
  • Sap van 1 citroen
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 3 el olijfolie

Ingrediënten voor het Flatbread

  • 250 gr bloem
  • 8 gr bakpoeder (half zakje)
  • 1 tl zout
  • 2 el olijfolie
  • 200 gr Griekse yoghurt

Ingrediënten voor de Yoghurtsaus

  • 3 el Griekse yoghurt
  • 3 el mayonaise1 tl zout
  • 2 takjes koriander (fijngehakt)
  • 10 muntblaadjes (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • ½ tl zwarte peper

Topping 

  • Schijfjes tomaat
  • Komkommer
  • Rode ui

Bereiding

Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: ca 20 minuten. | Totale tijd: ca 35 minuten (exclusief marineren 30 minuten)

  1. Meng alle ingrediënten voor de marinade en laat de kip minimaal 30 minuten intrekken.
  2. Meng bloem, bakpoeder, zout, olijfolie en yoghurt tot een soepel deeg.
  3. Verdeel het deeg in 4 stukken, rol dun uit en bak in een hete pan met een beetje olie. Zet het deeg apart.
  4. Bak de gemarineerde kip in dezelfde pan tot deze goudbruin en gaar is. Snijd in kleine stukjes.
  5. Meng tenslotte alle ingrediënten voor de yoghurtsaus.
  6. Smeer de saus op het flatbread en belegmet de kip, tomaat, komkommer en rode ui!

Eet smakelijk!!

 

  Terug naar index recepten