Flat Iron stake (bavette) Caveman Style

Het originele recept is afkomstig van Richard, ook wel "de funkeleer" genoemd, tijdens een workshop van de KEMBIT PeeVee hebben we deze  heerlijke Bavet op Caveman style bereid en gegeten.

Ingredienten

  • 1 flat Iron Steak van ca. 850-1000 gram (sukade Black Angus of USA Grain-fed) - (een Bavet kan ook).
  • Zwarte peper
  • Zout

Bereidingswijze

Voorbereiding: 5 minuten | Bereiding: 8 - 10 minuten | Totale tijd: 25 minuten | Kerntemperatuur: ca 55 °C

Voorbereiding

  1. Zorg dat de bodem van de BBQ bedekt is met gloeiende kolen.
  2. Leg de Flat Iron steak tijdig uit de koelkast zodat deze op kamertemperatuur komt.
  3. Bestrooi deze met peper en zout naar smaak (peper achteraf).

Bereiding

  1. Leg de steak direct op de houtskool en zorg dat er een oppervlak vrij is van dezelfde grootte als de steak. (Caveman Style)
  2. Laat de steak ca. 4 minuten op de houtskool liggen met open deksel.
  3. Neem de steak van de houtskool en tik eventuele houtskool die blijf plakken los om vervolgens de steak te draaien en op de gloeiende houtskool te plaatsen.
  4. Na 4 minuten kan de steak van de houtskool genomen worden.
  5. Plaats hem nog zo’n 10 minuten in aluminium folie. (herhaal dit voor de tweede steak).

Je kunt de stake ook op het grillroost plaatsen, echter direct op kolen is vele malen lekkerder, echt een aanrader!

Serveren

Snijd de steaks in plakjes van ca. 1 cm dik en serveer deze bijvoorbeeld met een aardappelschotel.

bavette

bavette bbq kolenbereiding

 

Bron: https://www.funkeleer.be/