Filet-Mignoncrostini met uienconfiture & mierikswortelcreme
Het originele recept is afkomstig van Richard, ook wel "de funkeleer" genoemd, tijdens een workshop van de KEMBIT PeeVee hebben we deze overheerlijke Filet Mignoncrostini, ossehaas op een stokbroodje met heerlijke confiture en mierikswortelcreme.
Ingredienten
- 3 stuks Filet-mignonsteaks (ossenhaas)
- 1 EL Olijfolie
- 2 TL Zeezout (grof)
- 1 TL Peper
- 1 stuks Stokbrood (20 stukjes gesneden)
- 2 EL Knoflook olie
- 5 EL Zure room
- 3 EL Mierikswortel geraspt (potje)
- 1 TL Zeezout
- 1 TL Peper
- 1 Bosje Bieslook (fijngeknipt)
- 1 potje Uienconfituren frambozen
Bereidingswijze
Voorbereiding: 15 minuten | Bereiding: 15 minuten | Totale tijd: 30 minuten.
Voorbereiding vlees
- Laat de Filet-mignonsteaks op kamertemperatuur komen en bestrijk ze met olijfolie.
- Bestrooi ze met peper en zout en laat ze nog even rusten.
Voorbereiding Mierikswortelcreme
- Roer de zure room, mierikswortel, het zout en de peper in een kom tot een gladde crème.
Bereiding Filet-mignonsteaks
- Gril de steaks op directe wijze ca. 5-6 minuten per kant, met gesloten deksel. (kern temperatuur is dan ca. 55 °C)
- Neem ze dan van het rooster en laat ze gedurende 5 minuten nog even rusten in aluminium folie.
- Snijd ze daarna in dunne plakjes van ca. 0,5cm dik.
Bereiding Stokbroodjes en eindgerecht
- Dompel de stukjes stokbrood kort in de knoflookolie en leg ze met de geoliede kant op directe wijze in de BBQ voor ca. 1 tot 2 minuten
- Leg op elk stuk brood wat uienconfiture, een plakje vlees en wat mierikswortel crème en top dit af met wat bieslook.