Eenvoudige kipsaté in ketjap marinade

Eem overheerlijke en eenvoudig te bereiden kipsaté in ketjap marinade, recept afkomstig van Familie over de kook website.

Ingredienten

  • 1 kilo kippendijen of kipfilet in grote stukken (kies zelf welk vlees)
  • 6 eetlepels ketjap manis
  • 4 eetlepels honing
  • 4 teentjes knoflook geperst
  • 2 theelepels sambal oelek (flink theelepels)
  • 2 theelepels sambal badjak (flink theelepel
  • 3 cm verse gember, geschild en geraspt
  • 1 limoen - sap (kunt ook een knijpflesje gebruiken)
  • flinke snuf vers gemalen zwarte peper

Verder nodig

  • Sateprikkers / stokjes

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 8:30 minuten | Kerntemperatuur: 70 °C

Bereiding

  1. Snijd de kip in grote stukken
  2. Rasp de verse gember
  3. Pers de teentjes knoflook
  4. Meng de kip met alle ingredienten in een mengkom. Dek de schaal af en laat deze minimaal 8 uur marineren.
  5. Laat de satéstokjes even 30 minuten weken in koud water.
  6. Rijg de stukjes kip aan de satéstokjes (laat ruimte over om de stokjes te kunnen vastpakken).
  7. Grill de kipsaté in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin (kern circa 70 °C).

De kerntemperatuur kun je meten met een vlees of kerntermometer, dan weet je zeker dat het vlees goed gegaard is.


Bron: https://familieoverdekook.nl/kipsate-zelf-maken-in-ketjap-marinade/

 

  Terug naar index recepten