Eenvoudige kipsaté in ketjap marinade
Eem overheerlijke en eenvoudig te bereiden kipsaté in ketjap marinade, recept afkomstig van Familie over de kook website.
Ingredienten
- 1 kilo kippendijen of kipfilet in grote stukken (kies zelf welk vlees)
- 6 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels honing
- 4 teentjes knoflook geperst
- 2 theelepels sambal oelek (flink theelepels)
- 2 theelepels sambal badjak (flink theelepel
- 3 cm verse gember, geschild en geraspt
- 1 limoen - sap (kunt ook een knijpflesje gebruiken)
- flinke snuf vers gemalen zwarte peper
Verder nodig
- Sateprikkers / stokjes
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: 20 minuten | Totale tijd: 8:30 minuten | Kerntemperatuur: 70 °C
Bereiding
- Snijd de kip in grote stukken
- Rasp de verse gember
- Pers de teentjes knoflook
- Meng de kip met alle ingredienten in een mengkom. Dek de schaal af en laat deze minimaal 8 uur marineren.
- Laat de satéstokjes even 30 minuten weken in koud water.
- Rijg de stukjes kip aan de satéstokjes (laat ruimte over om de stokjes te kunnen vastpakken).
- Grill de kipsaté in ongeveer 15 minuten gaar en goudbruin (kern circa 70 °C).
De kerntemperatuur kun je meten met een vlees of kerntermometer, dan weet je zeker dat het vlees goed gegaard is.
Bron: https://familieoverdekook.nl/kipsate-zelf-maken-in-ketjap-marinade/