Broodje Surinaamse kip met komkommer en paprika
Deze heerlijke broodjes zijn namelijk om je vingers bij af te likken: goed gevuld met friszoete paprikareepjes, kraakverse sla en in ketchup-ketjap manis gesmoorde kip. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker makkelijk te maken.
Ingrediënten
- Kipfilet
- Ui
- Paprika rood
- Knoflook
- (Mini) komkommer
- Ketjap Manis
- Ketchup
- Verse chilipeper
- Azijn (witte wijn)
- Suiker
- Peper en zout
- Plantaardige olie
Bereiding
Kip koken
Ingrediënten voorbereiden
Pel en snijd de ui intussen in dunne ringen. Pel en hak of rasp de knoflook fijn. Snijd de minikomkommer in dunne plakjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de kern en snijd de paprika in dunne reepjes. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak 1/3e van de peper fijn. Gebruik meer van de peper als je van pittig houdt.
Saus maken
Bak de baguettes in 8-10min in de oven af en laat ze dan afkoelen. Verhit 1-2el olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en bak de ui, knoflook en gehakte chilipeper 2-3min. Zet het vuur laag, doe de ketjap manis, 1el ketchup en 1tl suiker erbij en roer goed door. Voeg evt. meer ketchup en wat water toe zodat een saus ontstaat.
Kip scheuren
Trek het ietwat afgekoelde kippenvlees met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes.
Kip meebakken
Broodjes beleggen
Snijd de baguettes open en beleg ze met een paar lepels van de komkommer-paprikasalade en de kip. Was de mesclunsla grondig en en meng de sla met de rest van de komkommer-paprikasalade in een kom. Serveer de broodjes met de salade.
Bron: https://marleyspoon.nl/menu/4554-broodjes-surinaamse-kip-met-komkommer-en-paprika