Broodje Surinaamse kip met komkommer en paprika

Deze heerlijke broodjes zijn namelijk om je vingers bij af te likken: goed gevuld met friszoete paprikareepjes, kraakverse sla en in ketchup-ketjap manis gesmoorde kip. Daarnaast zijn ze ook nog eens lekker makkelijk te maken.

Ingrediënten

  • Kipfilet
  • Ui
  • Paprika rood
  • Knoflook
  • (Mini) komkommer
  • Ketjap Manis
  • Ketchup
  • Verse chilipeper
  • Azijn (witte wijn)
  • Suiker
  • Peper en zout
  • Plantaardige olie

Bereiding

Kip koken

Verwarm de oven voor op 220ºC. Breng water in een waterkoker aan de kook. Dep de kipfilet droog en snijd in de lengte doormidden tot 2 dunne kipfilets. Doe de kipfilets in een middelgrote kookpan, overgiet met het zojuist gekookte water, doe een deksel op de pan en kook op middellaag vuur in 8-10min bijna gaar. Giet af en laat uitlekken.
 

Ingrediënten voorbereiden 

Pel en snijd de ui intussen in dunne ringen. Pel en hak of rasp de knoflook fijn. Snijd de minikomkommer in dunne plakjes. Snijd de paprika doormidden, verwijder de kern en snijd de paprika in dunne reepjes. Halveer de chilipeper, verwijder de zaadlijsten en hak 1/3e van de peper fijn. Gebruik meer van de peper als je van pittig houdt.

Saus maken

Bak de baguettes in 8-10min in de oven af en laat ze dan afkoelen. Verhit 1-2el olie in een middelgrote koekenpan op middelhoog vuur en bak de uiknoflook en gehakte chilipeper 2-3min. Zet het vuur laag, doe de ketjap manis1el ketchup en 1tl suiker erbij en roer goed door. Voeg evt. meer ketchup en wat water toe zodat een saus ontstaat.

Kip scheuren

Trek het ietwat afgekoelde kippenvlees met twee vorken uit elkaar in dunne reepjes.

Kip meebakken

Voeg de kipreepjes aan de sauspan toe en kook 2-3min al roerend om de kip met saus te bedekken. Breng op smaak met peper en zout. Maak intussen een dressing van 1-2el olie, 1el azijn (liefst witte wijn) en een snuf peper en zout. Hussel de komkommerplakjes en paprika om met de dressing.
 

Broodjes beleggen

Snijd de baguettes open en beleg ze met een paar lepels van de komkommer-paprikasalade en de kip. Was de mesclunsla grondig en en meng de sla met de rest van de komkommer-paprikasalade in een kom. Serveer de broodjes met de salade.

Bron: https://marleyspoon.nl/menu/4554-broodjes-surinaamse-kip-met-komkommer-en-paprika

 

Terug naar index recepten