Beef groenten stroganoffsaus met een zelfgemaakte aardappelpuree
Het originele recept is afkomstig van Chefkeluc op Instagram. Heerlijke Beef groenten stroganoffsaus met een zelfgemaakte aardappelpuree.
Ingrediënten
Portie voor 4 personen:
- 1,5 kilo kruimige aardappels
- Een scheut melk (100ml)
- 4 biefstukjes
- Klontje roomboter (10 gram)
- 5 ml olijfolie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 2 paprika’s (bijvoorbeeld rode en gele)
- 250 gram champignons
- 1 blikje tomatenpuree (70g)
- 1 el paprikapoeder
- 250 ml runderbouillon
- 125 ml slagroom
- Bosje peterselie (15 gram)
- Peper en zout
Optioneel: een scheutje (30ml) rode/witte wijn of wodka, afhankelijk van wat je in huis hebt.
Bereidingswijze
Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: ca 120 minuten.
- Schil de aardappelen, snij deze in gelijkmatige kleine blokjes en kook in gezouten water gaar.
- Bak ondertussen de biefstukken in wat boter/olie samen met wat zout, van buiten mooi goud bruin maar zorg dat ze van binnen rare blijven! (Later garen ze nog door).
- Haal de biefstuk uit de pan en leg op een bord.
- Snipper nu de uien, knoflook en paprika’s.
- Snij de chanpignons in plakjes en de peterselie fijn.
- Fruit nu de ui en knoflook in de gebruikte pan van de biefstuk aan in de overgebleven boter op een rustig vuurtje.
- Voeg na 3 minuten de champignons en een klein beetje extra olie toe.
- Voeg na weer 3 minuten de paprika’s en de paprikapoeder toe en bak mee.
- Na 2 minuten voeg je de tomatenpuree toe.
- Bak dit 1 minuut mee blus af met de rode wijn (optioneel).
- Als die na een paar seconden is verdampt voeg je de bouillon toe en laat je de saus kort inkoken.
- Voeg vervolgens de slagroom en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
- Giet de aardappels af, stamp fijn met de melk en breng op smaak met peper en zout.
- Als de saus lichtjes is ingedikt, voeg je de biefstuk toe aan de saus en zet je het vuur meteen uit om een taaie biefstuk te voorkomen.
- Roer door om de biefstuk op te warmen, serveer met de aardappelpuree.
Eet smakelijk!!
Bekijk hieronder het filmpje van Chefkeluc op Instagram: