Beef groenten stroganoffsaus met een zelfgemaakte aardappelpuree

Het originele recept is afkomstig van Chefkeluc op Instagram. Heerlijke Beef groenten stroganoffsaus met een zelfgemaakte aardappelpuree.

Ingrediënten

Portie voor 4 personen:

  • 1,5 kilo kruimige aardappels
  • Een scheut melk (100ml)
  • 4 biefstukjes
  • Klontje roomboter (10 gram)
  • 5 ml olijfolie
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 2 paprika’s (bijvoorbeeld rode en gele)
  • 250 gram champignons
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 1 el paprikapoeder
  • 250 ml runderbouillon
  • 125 ml slagroom
  • Bosje peterselie (15 gram)
  • Peper en zout

Optioneel: een scheutje (30ml) rode/witte wijn of wodka, afhankelijk van wat je in huis hebt.

Bereidingswijze

Voorbereiding: 10 minuten | Bereiding: ca 120 minuten.

  1. Schil de aardappelen, snij deze in gelijkmatige kleine blokjes en kook in gezouten water gaar.
  2. Bak ondertussen de biefstukken in wat boter/olie samen met wat zout, van buiten mooi goud bruin maar zorg dat ze van binnen rare blijven! (Later garen ze nog door).
  3.  Haal de biefstuk uit de pan en leg op een bord.
  4. Snipper nu de uien, knoflook en paprika’s.
  5. Snij de chanpignons in plakjes en de peterselie fijn.
  6. Fruit nu de ui en knoflook in de gebruikte pan van de biefstuk aan in de overgebleven boter op een rustig vuurtje.
  7. Voeg na 3 minuten de champignons en een klein beetje extra olie toe.
  8. Voeg na weer 3 minuten de paprika’s en de paprikapoeder toe en bak mee.
  9. Na 2 minuten voeg je de tomatenpuree toe.
  10. Bak dit 1 minuut mee blus af met de rode wijn (optioneel).
  11. Als die na een paar seconden is verdampt voeg je de bouillon toe en laat je de saus kort inkoken.
  12. Voeg vervolgens de slagroom en peterselie toe en breng op smaak met peper en zout.
  13. Giet de aardappels af, stamp fijn met de melk en breng op smaak met peper en zout.
  14. Als de saus lichtjes is ingedikt, voeg je de biefstuk toe aan de saus en zet je het vuur meteen uit om een taaie biefstuk te voorkomen.
  15. Roer door om de biefstuk op te warmen, serveer met de aardappelpuree.

Eet smakelijk!!

Bekijk hieronder het filmpje van Chefkeluc op Instagram: 

 

    Terug naar index recepten