Heerlijke pittige romige champignonssoep.

Ingredi├źnten

Porties voor 2 personen

    • 250 gram champignons (witte of kastanje)
    • 1 ui
    • 2 teentjes knoflook
    • 1 bos peterselie (vers)
    • 1 handje bieslook
    • 2 plakken ham
    • Zwarte peper uit de molen
    • Zout
    • 50 gram boter
    • 50 gram bloem
    • Halfvolle melk
    • 11/2 eetlepel creme fraiche
    • 1 liter Water
    • 2 runderbouillon blokjes
    • Scheutje tabasco

Bereidingswijze

  1. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.
  2. Schil en snipper de ui heel fijn.
  3. Schil en snipper de knoflookteenjes heel klein.
  4. Was de peterselie, snipper de peterselie heel fijn.
  5. Snijd de ham in reepjes en dan in blokjes.
  6. Neem een ruime pan, doe de boter erin en laat de boter smelten.
  7. Fruit de ui en de knoflook mee.
  8. Voeg al roerend de bloem bij, hiermee maak je een roux (de basis voor een saus).
  9. Nu gaan de we de saus langzaam dunner maken, romig en op smaak brengen. 
    Los de 2 rundvleestabletten op in 1 liter warm water.
  10. Voeg de bouillon bij de roux en zorg dat deze glad bijlft door goed te blijven roeren.
  11. Voeg nu de melk en creme fraiche toe.
  12. Voeg nu de champignons en peterselie toe, laat dit 15 minuten zachtjes pruttelen.
  13. Breng de soep op smaak, met peter en zout.
  14. Garneer de soep met bieslook.
  15. Voeg naar wens een beetje tabasco toe, (let op is er pittig!).

Serveersuggesties

Heerlijk met toast, stokbrood of croutons.

 

Bron: http://www.smulweb.nl/recepten/1403752/Pittig-gevulde-super-romige-champignonsoep-met-een-twist

 

Terug naar index recepten