Het originele recept is afkomstig van de website allrecipes.nl, zie ook bronvermelding.

Ingrediënten

Porties: 4 personen

  • 600 gram varkensfilet aan 't stuk
  • 3 eetlepels dijonmosterd
  • 50 gram boter
  • 1 dl runderbouillon
  • 4 takjes verse tijm
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • Zout en peper

Bereidingswijze

  1. Voorbereiding: 45 minuten
  2. Smeer de varkensfilet in met de mosterd.
  3. Ris de blaadjes van de takjes tijm.
  4. Verwarm de boter op een matig vuur, braad het vlees aan beide kanten bruin en voeg de runderbouillon toe. Temper het vuur en bedruip het vlees regelmatig met het braadvocht.
  5. Roer de honing en 1 eemlepel tijmblaadjes door de jus.
  6. Laat het vlees op een matig vuur in 30 minuten gaar worden.
  7. Neem het vlees uit de pan en laat het 10 minuten rusten onder aluminium folie.
  8. Roer dan de crème fraîche door de jus en voeg de resterende tijm toe, maak de saus verder op smaak met wat zout en peper.

 

Bron: https://www.kookjij.nl/recepten/varkensfilet-met-mosterdhoningsaus

 

Terug naar index recepten